Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми, українці і держава Україна, не боїмося Росії – Президент

Дата: 24.04.2018 15:53
Кількість переглядів: 517

«Ми, українці і держава Україна, не боїмося Росії. Ми це доводимо вже чотири роки під час абсолютно кривавої агресії. Кров Росія проливає на українській землі – і сьогодні це тисячі і тисячі українців вбитих і поранених, що є результатом російської військової агресії», - заявив Президент Петро Порошенко. Про це Глава держави сказав під час участі у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV, відповідаючи на запитання про те, що експерти висловлюють думку щодо можливого кровопролиття в разі створення Української Помісної Православної Церкви та відокремлення від Московського патріархату.

Глава держави підкреслив: «Світ називає це гібридною війною. Гібридна війна – це не лише збройні сили, які вступили на українську землю». Він також наголосив, що нині термін «російська агресія» увійшов не лише в українське законодавство, а й у міжнародні документи.

«Тому нас не треба лякати. Ми дуже відповідальна нація і не даємо розкачати ситуацію всередині країни, коли вони хотіли б щоб пролилась кров», - сказав Петро Порошенко.

Він нагадав, про припинені провокації за участю відомого народного депутата, «яка з російськими агентами завезла в Україну зброю і обговорювала чи 400 чи 1000 людей мають загинути для того, щоб почати в Україні хаос». «Ми не дамо їм жодного приводу для того, щоб таким чином дискредитувати Україну», - сказав Президент.

Глава держави також звернувся, в тому числі і до патріотичних сил: «Ми маємо діяти надзвичайно відповідально для того, щоб продемонструвати, що в Україні є свобода совісті, є свобода віри».

«Якщо хтось хоче відвідувати церкву, центр якої знаходиться за межами нашої держави в Росії, це їх право. І ніхто не має права указуючим перстом забороняти відвідувати».

Він також підкреслив важливість прийняття рішення Верховної Ради на підтримку його звернення до Вселенського Патріарха. «Настільки важливо було, щоб було звернення Президента і Парламенту, який об’єднує абсолютну більшість усіх політичних сил і від влади і від опозиції. По факту лише одна політична сила виступила проти, виявившись такою собі п’ятою колоною», - зазначив він.

«Дуже важливо, що Парламенту вдалося зберегти спокій незважаючи на провокації окремих політичних сил. Дуже вони сподівались на те, що в Парламенті в той день і під час цього голосування пролиється кров. І це побачить весь світ», - сказав Президент.

«І подивіться як відповідально повели себе українські народні депутати. Я хочу подякувати українській Верховній Раді за рішення, яке було виконано в такий спосіб про підтримку мого звернення до Вселенського Патріарха», - додав він.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора