Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під час Колегії РДА заслухано питання призову на військову службу

Дата: 13.07.2017 15:53
Кількість переглядів: 700

Фото без опису

Сьогодні, 13 липня, під час засідання Колегії райдержадміністрації підведено підсумки  виконання планового завдання з відбору громадян на військову службу за контрактом у І півріччі 2017 року та  визначено основні завдання  щодо призову громадян на строкову військову службу в серпні 2017 року. Заступник військового комісара Руслан Мацигін відзначив  позитивний  показник  виконання Планового завдання з відбору кандидатів на військову службу за контрактом по Сколівському району за І півріччя 2017 року, а саме - 98%  (план – 42 ос., виконано – 41 ос.).

Зокрема, кількість  відібраних кандидатів  в розрізі  місцевих рад наступний:  9  осіб –  м.Сколе, 4 ос. – Тухлянської сільської ради, 3 ос. – Лавочненської сільської ради,  по 2 ос. – Верхньосиньовидненської  і Славської селищних та Волосянківської, Жупанівської, Росохацької, Либохорівської, Опорецької, Орявської та  Верхнячківської сільських рад, та по 1 ос. – Кам’янської, Хітарської, Підгородецької,  Завадківської, Задільської, Гребенівської та Плав’янської сільських рад. Також  наголошено, що планове завдання щодо відбору кандидатів на військову службу за контрактом у ІІІ кварталі 2017 року  складає  по 1 кандидату для кожної  місцевої  ради.

Окрім цього, представник військового комісаріату  наголосив, що 7 липня 2017  року Президент України підписав Указ №178/2017 «Про призов громадян на строкову військову службу до Національної гвардії України». "На часткову зміну статей 2 та  Указу Президента України від 24 лютого 2017 року № 44 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році" призвати у серпні 2017 року на строкову військову службу до Національної гвардії України придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу".

Відповідно  в липні 2017 року в Сколівському районі будуть проведені підготовчі заходи щодо призову громадян України на строкову військову службу в серпні 2017 року. Відправка у військові частини буде здійснюватися у серпні місяці.

Для кожної сільської (селищної) ради Сколівського району буде визначено список громадян, що підлягають оповіщенню для прибуття на призовну дільницю Сколівського районного військового комісаріату.

Також заступник  військового комісара наголосив, що після набрання чинності Указом Президента України щодо проведення чергового призову призовники, яким надійшла повістка районного (міського) військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці. У разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора