Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДИТИНА І СІРНИКИ: ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ І ДОРОСЛИХ

Дата: 06.11.2018 15:49
Кількість переглядів: 1333

Щоб уникнути трагедії у Вашій родини, дотримуйтеся цих простих правил:  - Ні в якому разі не залишайте дітей без нагляду в будинку. - Ховайте всі вогненебезпечні предмети від дітей: дитина не повинна мати можливість самостійно взяти сірники або запальничку. - Замініть сірники спеціальною запальничкою для плити. - Задовольніть інтерес дітей: рано чи пізно малюкові все одно потраплять у руки ці злощасні сірники. Навчіть дитину правильно користуватися ними, АЛЕ поясніть, що це можна робити тільки разом з дорослими й у спеціально призначених місцях.

Розкажіть про наслідки ігор із сірниками і запальничками. Малюк повинен знати, що ці предмети створені не для забави. Поясніть, що така гра може коштувати Вам будинку, вогонь робить дуже боляче і залишає жахливі шрами на все життя, іноді вбиває.

Не забудьте розповісти дитині, що робити у випадку пожежі. Вона має знати, як швидко вибратися з дому, вберегтися від їдкого диму, викликати пожежно-рятувальну службу.

Покажіть малюкові, як можна швидко погасити незначне загоряння: водою, піском, товстою ковдрою або рушником.

Таке протипожежне виховання дітей потрібно починати якомога раніше, адже ніхто не знає, коли і за яких обставин сірники потраплять у руки малюкові. Відмінний спосіб все дохідливо пояснити дитині - показати їй мультфільм про пожежну безпеку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора