Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Львівщина – пілотна область у реалізації механізму державно-приватного партнерства

Дата: 02.06.2017 15:39
Кількість переглядів: 165

Львівську область обрали регіоном для реалізації пілотного проекту державно-приватного партнерства (ДПП). Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук під час наради у Львівській облдержадміністрації. Участі у засіданні взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За словами Михайла Тітарчука, крім Львівської області, у пілотному проекті беруть участь Одеська і Херсонська області. «Ми вирішили випробувати проект на потужних областях, щоб була конкуренція. Прагнемо в максимально короткий термін підготувати привабливі проекти для інвесторів», - акцентував посадовець.

Михайло Тітарчук зауважив, що державно-приватне партнерство – це механізм, який формує підґрунтя для спільної відповідальності держави, громади і бізнесу за розвиток секторів, що мають пріоритетне значення для регіональної економіки. Зокрема, йдеться про реалізацію інфраструктурних проектів (перш за все дорожньо-транспортної інфраструктури), модернізацію галузі ЖКГ (водопостачання, водовідведення, утилізація сміття тощо), житлове будівництво.

Крім того, потужний потенціал ДПП існує й у галузі розвитку енергетики (у т.ч. впровадженні технологій альтернативної та відновлюваної енергетики), інноваційного та венчурного підприємництва, формування регіональної інформаційної та освітньої систем.

За словами заступника міністра, на сьогодні в Україні ще немає жодного реалізованого проекту в межах ДПП. «На Львівщині, серед запропонованих проектів, найцікавішим для реалізації є інфраструктурний проект Євроколія Львів – Варшава», - наголосив Михайло Тітарчук.

Варто зазначити, що структурні підрозділи облдержадміністрації найближчим часом напрацюють додаткові проекти для подальшої їх реалізації у межах державно-приватного партнерства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора