Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Однією з ефективних форм поширення власного педагогічного досвіду є майстер-клас

Дата: 10.12.2018 15:28
Кількість переглядів: 711

Фото без описуНа базі Підгородецької ЗОШ І-ІІІ ст. Наталія Солонинка, учитель української мови та літератури Ямельницької ЗОШ І-ІІ ст., проведела майстер-клас «Підвищення ефективності та якості уроків української мови та літератури шляхом впровадження сучасних методів». У заході взяли участь директор Підгородецької ЗОШ І-ІІІ ст. Ольга Прецель, методист відділу освіти Олександра Храмченко та вчителі української мови та літератури Підгородецького освітнього округу. Наталія Солонинка ознайомила колег із досвідом своєї роботи із даної проблеми. Розпочала роботу із вправи «Мій портрет у промінні сонця», завдяки якій кожен учасник майстер-класу представив себе колегам. Пізніше було показано, які методи, прийоми роботи ефективні на етапах мотивації вивчення нового матеріалу, аналізу художнього твору, рефлексії.


Наталія Іванівна усвідомлює, що сучасний вчитель повинен іти в ногу з часом, розуміючи, що зі змінами в суспільстві змінюються і вимоги до викладання предмета. Сучасні вимоги до викладання української мови відображені у Загальноєвропейських Рекомендаціях з мовної освіти, де визначено, що учитель повинен приділяти велику увагу мотивації учнів до навчання, залучати їх до самоосвітньої роботи, розвивати уміння слухати, відтворювати, повідомляти і презентувати. І все це треба зробити на уроці. Саме тому педагог ставить перед собою завдання: зробити урок не тільки цікавим, а й захоплюючим, перетворити його на годину естетичної насолоди.
Це спонукає вчителя до пошуку найефективніших прийомів і методів, які б допомагали з найбільшою силою і повнотою донести до учнів «вогонь слова». І на допомогу приходять колеги-практики, які щедро діляться передовими ідеями, зокрема Анна-Марія Богосвятська, яка пропагує ідеї біоадекватного уроку.
Олександра Храмченко, методист відділу освіти, на завершення провела дискусійну гру, використовуючи метод «Шість капелюхів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора