Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Львівщина активізовує співпрацю з Республікою Білорусь у культурній сфері

Дата: 17.02.2017 15:26
Кількість переглядів: 218

Фото без описуПро участь колективів Львівщини у білоруських фестивалях та реалізацію спільних українсько-білоруських мистецьких проектів йшлося під час зустрічі заступника голови  Львівської облдержадміністрації Оксани Стоколос-Ворончук із заступником міністра культури Республіки Білорусь Васілієм Черніком у п'ятницю, 17 лютого.

Оксана Стоколос-Ворончук зазначила, що Львівщина зацікавлена у активній культурній співпраці із Республікою Білорусь. "Будемо дуже раді представляти культуру нашої області на фестивалях вашої країни, - наголосила вона. - Переконані, що ця зустріч стане поштовхом до реалізації актуальних сучасних культурно-мистецьких проектів. А культурна співпраця сприятиме налагодженню співробітництва між нашими державами і в інших сферах".

Васілій Чернік зі свого боку згадав про вектори співпраці між країнами у сфері культури. Зокрема, представництво львівської делегації на Національному форумі "Музеї Білорусі" у Могильові. Також запросив делегацію Львівської області взяти участь у наступному форумі у Бресті.

Розповів заступник міністра культури Республіки Білорусь і про фестивалі у своїй країні та запросив до участі у них колективи Львівської області. "У Білорусі щороку відбуваються різноманітні культурні фестивалі, і ми запрошуємо колективи Львівщини до них долучатися. Також взяти участь у “Слов'янському базарі” у Вітебську", - зазначив він.

Під час зустрічі директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська також розповіла про Програму промоції мистецтва Львівщини у світі та висловила бажання представляти її у Білорусі. Наголосила вона і на активній співпраці департаменту із білоруською діаспорою, що проживає на Львівщині, та важливості реалізації спільних проектів.

Сторони зустрічі обговорили і ймовірність започаткування проведення "Днів культури Білорусі" в Україні та "Днів культури України" в Білорусі у 2018 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора