Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Профінформаційний семінар «Легальна зайнятість»

Дата: 22.02.2019 15:22
Кількість переглядів: 447

?????????»?????° ?????? ???????»???????????° ???°?????????° ?????»???? ?????????????????????? ???¦??.У середу, 20 лютого,  в приміщенні Сколівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості було проведено профінформаційний семінар «Легальна зайнятість» спільно з представником місцевих органів влади – заступником начальника управління-начальником відділу економічного розвитку, інвестицій та туризму управління економічної політики райдержадміністрації Грицьківим Сергієм Володимировичем.


Захід розпочався з інформування безробітних директором центру зайнятості Іванна Тимоцко щодо загроз, які їх очікують при неофіційному працевлаштуванні. Було відзначено, що ринок праці Сколівщини має велику кількість офіційних пропозицій високооплачуваної роботи. Проблема тіньової зайнятості, на жаль, сягає великих масштабів, і при цьому велика кількість населення не відзначають всіх ризиків котрі чекають на особу при неофіційному працевлаштуванні. Отримання заробітної плати в «конвертах» – це відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівників:
• права на відпустку, у т. ч. у зв’язку з вагітністю і пологами;
• права на оплату листка непрацездатності;
• права не працювати у вихідний чи святковий день;
• права на оплату періоду участі в екзаменаційній сесії;
• права на виплату вихідної допомоги при звільненні з роботи;
• права на призначення пенсійного забезпечення залежно від страхового стажу;
• права на збільшений розмір допомоги з безробіття відповідно до заробітку за останнім місцем роботи; 
• права на отримання ваучеру на навчання особам старшим 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років;
• права на одержання кредиту в банківських установах;
• права на допомогу у разі отримання травми на виробництві тощо.
Сергій Володимирович наголосив на перспективах самозайнятості в нашому регіоні і ознайомив аудиторію з державними програмами, котрі діють та котрими можуть скористатися особи, що бажають реалізувати свої підприємницькі ініціативи, зокрема в галузях текстильного виробництва, виробництва меблів, деревообробної сфери, організації сімейних ферм.
В підсумку семінару, аудиторія в конструктивному діалозі з’ясувала для себе цілий ряд важливих питань: на тему легальної зайнятості, актуальних вакансій, послуг служби зайнятості, та перспектив самозайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора