Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мешканців Львівщини закликають не спалювати сухостій (+відео)

Дата: 02.08.2017 15:21
Кількість переглядів: 703

На території Львівської області поновилися випадки самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків, що призводить до виникнення пожеж у екосистемах. Про це сьогодні, 2 серпня, під час брифінгу повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник. «Однією із найбільших проблем екології не лише у Львівській області, але й загалом в Україні, є спалювання сухої рослинності. Спалювання сухостою спричиняє пожежі в екосистемах, що не лише негативно впливає на екологію, але й на здоров’я людей», - наголосив Руслан Гречаник.

За його словами, великою проблемою також є те, що землевласники і землекористувачі не обробляють свої угіддя. Відповідно, вони заростають рослинністю, трава висихає і недобросовісні мешканці можуть її підпалити.

«Хотілось би звернути увагу органів місцевого самоврядування щодо діяльності і догляду за земельними ділянками, тому що пустої землі не буває. У кожної ділянки є господар. Відтак, органам місцевого самоврядування необхідно проводити певну роботу щодо належного контролю із забезпечення цих ділянок з суб’єктами господарювання, а також особами, яким належать ці землі», - повідомив начальник відділу нормативно-технічної роботи ГУ ДСНС у Львівській області Орест Галанько.

З настанням пожежонебезпечного періоду збільшується кількість пожеж й на торфополях, а також, оскільки в області тривають жнива, після обжинкові залишки теж спалюють.

Зазначимо, що від початку року і станом на сьогодні зафіксували 2098 пожеж, з них 657 – саме в таких екосистемах.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА закликає усіх мешканців області обережно поводитися з вогнем і пам'ятати, що підпалюючи суху рослинність, ми знищуємо життя.

https://youtu.be/KqqtTrsj1eY

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора