Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Гастролі на Схід та етнічні українські землі, - керівники театрів Львівщини ділились планами на 2017 рік

Дата: 17.02.2017 15:18
Кількість переглядів: 674

Сьогодні, 17 лютого, у Львівській ОДА відбулась прес-конференція "Стратегія розвитку театрів Львівщини на 2017 рік". Про підсумки минулого року та творчі плани на 2017 рік говорили заступник голови облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська а також керівники та режисери професійних театрів Львівської області.

Зокрема, участь в обговоренні взяв художній керівник Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Федір Стригун, директор-художній керівник Львівського академічного обласного музично-драматичного театру  імені Юрія Дрогобича Микола Гнатенко, в. о. директора-художнього керівника Львівського академічного обласного театру ляльок Богдан Пукач, помічник художнього керівника Першого театру Ірина Артем’як, директор-художній керівник Львівського академічного театру естрадних мініатюр “І люди, і ляльки” Олексій Кравчук, директор Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки Микола Павлів.

За словами Христини Береговської, у 2017 році діятиме єдина Комплексна програма розвитку культури Львівщини. Вона передбачає підтримку театральної галузі одразу у кількох напрямках.

"Ми плануємо реалізувати проект "Український Донбас", у межах якого творчі колективи гастролюватимуть на сході України. Також хочемо здійснити гастрольні тури на етнічні українські землі у Польщі, Словаччині, Угорщині, - зазначила Христина Береговська. - Окрім того, здійснюватиметься фінансова підтримка театральних фестивалів та нових постановок".

За її словами, Програмою також передбачається відзначення 100-річчя від часу заснування театру ім. М. Заньковецької та закупівля для нього нових глядацьких крісел.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора