Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Глава держави: В Україні запрацює фонд на підтримку освітянських і наукових ініціатив

Дата: 23.11.2018 15:17
Кількість переглядів: 521

Фото без описуПрезидент Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету зауважив, що вчора Верховна Рада підтримала президентську пропозицію про створення фонду на підтримку освітянських і наукових ініціатив, які отримають додаткове державне фінансування.

«Що це таке? Там, де є угоди з іноземними університетами – допоможемо стипендіями тим студентам, які є відмінниками і виїжджають, щоб навчатися за кордоном. Але (вони мають – ред.) обов’язково повернутися до України. Молодим вченим, які позбавлені будь-якої бюджетної підтримки, будуть за абсолютно прозорою моделлю виділені гранти», - розповів Глава держави.

За його словами, буде оголошений прозорий конкурс, за результатами якого очолить цей фонд авторитетна людина, яка користується довірою всього суспільства.

Петро Порошенко наголосив, що така ініціатива сприятиме ефективній співпраці. «Як і тоді, коли 5 років тому, студенти повірили в те, що буде Угода про асоціацію, так і зараз ви, студентство, будете рушійною силою, бо я потребую зараз вашої допомоги, щоб привести країну в Європу, в ЄС, НАТО», - наголосив Глава держави.

Президент додав, що Україна може цього досягти лише здійснивши реформи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора