Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині штрафують нелегальні таксі, - на порушників складено 15 протоколів

Дата: 09.02.2017 15:16
Кількість переглядів: 203

З початку року на Львівщині за незаконне перевезення пасажирів у автомобілях, облаштованих як таксі, оштрафували 15 водіїв таксі. Про це 9 лютого повідомили в обласному управлінні Укртрансінспекції за результатами рейдових перевірок.

"Ще у січні, спільно із працівниками Патрульної поліції міста Львова, ми розпочали систематичні перевірки автомобільних перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів на таксі. Предметом таких рейдів є дотримання таксистами вимог законодавства про автомобільний транспорт, - розповідає начальник управління Серій Небесний. - Перші результати вже є, зокрема на порушників складено 13 адмінпротоколів".

З його слів, йдеться про експлуатацію легкового автомобіля, облаштованого як таксі, без наявності ліцензії, що карається штрафом відповідно до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

"За надання послуг таксі без відповідної ліцензії передбачений штраф у розмірі від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, - наголосив Сергій Небесний. - На сьогодні у судовому порядку вже винесено 2 постанови щодо накладання штрафу на порушників - таксистів у розмірі 17 тисяч гривень".

Окрім цього, під час державного контролю виявлено 2 факти надання послуг з перевезення пасажирів легковими автомобілями з іноземною реєстрацією. Відповідно складено 2 адмінпротоколи (згідно зі ст. 133-2 КУпАП) та винесено постанови про накладення адміністративного штрафу у сумі 1700 грн на кожного порушника.

Зазначимо, що рейди здійснюються на виконання "Плану спільних загальнодержавних заходів здійснення державного контролю за автомобільними перевізниками, що надають послуги з перевезення пасажирів на таксі з порушенням вимог законодавства про автомобільний транспорт на період з 16.01.2017р. по 16.04.2017р.", погодженого Міністерством інфраструктури України, Укртрансбезпекою та Національною поліцією України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора