Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині триває інформаційна кампанія щодо запобігання спалювання рослинності

Дата: 16.11.2018 15:12
Кількість переглядів: 538

Фото без описуДепартамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації проводить активну інформаційну кампанію щодо запобігання випалюванню сухої рослинності. З метою привернення уваги мешканців до цієї проблематики та формування стійкої думки про шкоду, яку завдають такі дії людині і довкіллю вздовж доріг Львівської області департамент забезпечи встановлення білбордів «Не підпалюй! Не вбивай життя! Усвідомлюй свою відповідальність!».

Екологи нагадують, що неконтрольовані підпали стерні, сухостою, трави та листя - найчастіша причина пожеж і загоряння житлових будинків. Крім того, погіршується видимість на дорогах, збільшується частота ДТП, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, зростає загроза лісових пожеж. Густий дим є напівпровідником, здатним спричинити коротке замикання високовольтних ліній електропередач.

При горінні виділяються важкі метали, чадний газ, окис азоту й багато інших канцерогенних сполук. Деякі з них здатні загострити хронічні захворювання легенів, інші – можуть навіть викликати рак.  

Спалювання рослинних залишків також загрожує природі: з листям згорають зимуючі корисні комахи, руйнується ґрунтовий покрив, знищується насіння і коріння трав'янистих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння, у 2-4 рази зростає промерзання ґрунту.

Довідково

Станом на 15.11.2018 року Державною екологічною інспекцією притягнуто до відповідальності за фактом спалювання сухої рослинності чи її залишків 257 осіб. Загалом в області з початку року за інформацією Департаменту з питань цивільного захисту ОДА зафіксовано 515 пожеж на площі 336,5832 га .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора