Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшановано Героїв української землі

Дата: 23.05.2018 15:09
Кількість переглядів: 1260

Фото без описуСьогодні, 23 травня,  біля пам’ятника  Борцям за волю України в м. Сколе Фото без описувідбулись урочистості  з нагоди Свята Героїв. «Відзначення Свята Героїв – це свідчення нашої твердої волі йти накресленим героями шляхом до найвищої мети – Державної незалежності, утвердження могутності і слави нашої держави. В цей святковий день ми стверджуємо нашу спадкоємність з княжими дружинниками, козацтвом, гайдамаками (250 років), Січовим стрілецтвом, героями Крут і Базару, українськими Галицькими вояками, стільцями Карпатської  України, націоналістами-підпільниками, вояками безсмертної УПА і української дивізії «Галичина», з мужніми захисниками української державності на майданах Києва і Сході України, - мільйонами відомих і не відомих героїв».

 

Пам'ять всіх Героїв України вшановано хвиФото без описулиною  мовчання.

Керівники  районної та міської  влади, представники установ, організацій та учнівськаФото без опису молодь   віддали честь Героям  української землі, поклавши квіти до Пам’ятника Борцям за волю України.

Священнослужителі,  о.Юрій Хамуляк та о.Володимир Мисів, відслужили Молебень за Україну.

Літературно-музичну композицію   представили учасники художньої самодіяльності  РНД Фото без опису"Бескид".

Під час урочистостей до присутніх звернулась заступник голови Сколівського Фото без описурайонного братства ОУН–УПА Ганна Міхняк, дитинство якої проходило посеред вічної мерзлоти у забілілих снігах Сибіру.

 Завершились урочистості спільним виконанням Державного гімну України.

 

 

Слава і честь Вам, борці за свободу

Герої ідеї святої

Славне лицарство, орли України,

Слава і честь Вам, герої.

Довідково:

В 1941 році Другий великий збір ОУН постановив щорічно 23 травня відзначати Свято Героїв.

На виконання рішення Львівської обласної ради №144 від 04.05.1999 року в області в третю неділю травня проходять урочистості щодо відзначення Свята Героїв – в цей день Україна, увесь український світ вшановує пам'ять полеглих, віддаємо шанобу й повагу живим, усім хто боровся за незалежність Української держави. Саме у травні, коли наша рідна земля вся у цвіту садів, у квітуванні, у весняних зелених шумах, віддали своє життя у визвольній боротьбі кращі сини України ХХ століття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора