Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

480 тис гривень штрафу - за 5 неоформлених працівників

Дата: 14.11.2017 15:08
Кількість переглядів: 534

Головне управління  Держпраці наголошує, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника чи уповноваженого ним органу та повідомлення територіального органу Державної фіскальної служби.

Відтак, ГУ Держпраці у Львівській області провело інспекційне відвідування. Під час контрольного заходу, інспектори встановили, що у мережі магазинів, які реалізують тютюнову та алкогольну продукцію, офіційно працевлаштована лише одна людина, а у двох торгових точках фактично продаж здійснюють ще 5 працівників, які не оформлені в установленому законом порядку.

Як результат, ГУ Держпраці у Львівській області застосувало штрафну санкцію у розмірі 480 000 гривень щодо приватного підприємця за використання праці неоформлених працівників.

Зазначимо, що днями за використання праці двох осіб, з якими не було оформлено трудові відносини у встановленому порядку, оштрафували на 192 тисячі гривень ще одного підприємця.

Зазначимо, що підставою для проведення ГУ Держпраці у Львівській області інспекційних заходів стало повідомлення ГУ ДФС у Львівській області щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у м. Львові та у яких штатна чисельність працівників є меншою, ніж кількість діючих ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора