Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Два всесвітньовідомі голландські хори завітають на Львівщину

Дата: 18.05.2017 15:05
Кількість переглядів: 166

У вівторок, 23 травня, у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт двох всесвітньовідомих голландських хорів – імені Миколи Лисенка та Візантійського Хору з Утрехту, присвячений 100-літтю з дня народження Маестро Мирослава Антоновича.

Візантійський Хор з Утрехту, заснований Мирославом Антоновичем в 1951 році, співає майже виключно українську музику, але між хористами, крім диригента, не було і немає жодного українця. Повний склад хору налічує сорок голландців, чоловіків різних професій, котрих зачарувала українська пісня і які так удосконалили її виконання, що стали одними із найкращих аматорських хорів Європи.

Не менш відомим є хор імені Миколи Лисенка, який  був заснований 1996 року також Мирославом Антоновичем. Цей колектив налічує близько 40 співаків – чоловіків та жінок, які разом підтримують та промоціюють світові українську культуру.

Варто зазначити, що концерт у Львові відбудеться в межах гастрольного туру містами України, який триватиме упродовж 22 – 29 травня. Хори виступатимуть також в Івано-Франківську та  в Долині (Івано-Франківська область) – рідному місті Мирослава Антоновича, а також співатимуть Літургії у Гошівському монастирі та новозбудованому Храмі м. Долини.

Початок концерту в Львівській обласній філармонії о 19:30 год..


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора