Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили мистецьким флеш-мобом

Дата: 09.03.2017 14:58
Кількість переглядів: 176

Фото без описуСьогодні, 9 березня, на Львівщині відзначають 203-тю річницю від дня народження видатного сина українського народу Тараса Шевченка. Вшанувати великого українця до пам’ятника Кобзареві, що на проспекті Свободи у  Львові, прийшли представники влади та громадськості.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, представники громадських організацій, студенти та школярі поклали квіти до монумента, а також  спільно виконали Державний Гімн України та кілька музичних творів на поезію Кобзаря.

Опісля усі присутні долучились до оригінальної мистецької акції – флешмобу "Дякуємо тобі, Кобзарю", під час якого у небо запустили повітряні кульки з аркушами, де надруковані рядки з віршів Тараса Шевченка.

Процитувавши уривок із поеми "Кавказ", голова ЛОДА Олег Синютка зазначив, що пророчі слова великого Кобзаря повинні стати закликом до дії, аби змінювати країну на краще. "Ми українці, у серцях яких є Шевченків Кобзар, разом непереможні і в боях на Донбасі, і у звитягах на заході України", - зазначив очільник Львівщини. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора