Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Національному природному парку "Північне Поділля" – 7 років

Дата: 10.02.2017 14:57
Кількість переглядів: 229

Фото без опису10 лютого, виповнюється 7 років від дня заснування національного природного парку (НПП) "Північне Поділля". Він створений у 2010 році для збереження особливої цінності загальноєвропейського масштабу – букових лісів, північно-східна межа ареалу яких проходить у межах Львівщини.

Про це повідомляють у департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

За словами директора департаменту Руслана Гречаника, НПП "Північне Поділля" є об’єктом загальнодержавного значення, одним з основних завдань якого є створення умов для організованого туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах. "Туристи можуть поєднувати відвідування замків, монастирів, церков, музеїв з природними окрасами території парку і місцями відпочинку", - зауважив посадовець.

На території парку функціонують три еколого-пізнавальні туристичні маршрути "Триніг", "Маркіянові місця", "Святогірський" загальною протяжністю 14,5 км. А працівниками установи ведеться активна еколого-просвітницька робота в місцевих навчальних закладах.

Слід зазначити, що працівники "Північного Поділля" проводяться екскурсії туристичними шляхами та екологічними стежками природоохоронної установи. Детальніше про проведення екскурсійних заходів – за тел.: (03266) 4-40-05 або за адресою: Львівська обл., Бродівський р-н, вул. Гагаріна, 2-б, с. Підгірці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора