Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області триває реалізація програми Світового банку із прозорого управління земельними ресурсами

Дата: 02.11.2018 14:48
Кількість переглядів: 102

Фото без описуСьогодні, 2 листопада, голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся із куратором та керівником Програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» Клаусом Дайнінгеном та Денисом Нізаловим. В центрі зустрічі реалізація Програми на Львівщині, яка стала однією із трьох пілотних  областей в Україні.  

«У нас є три області задіяні в Проекті – це Київська, Миколаївська і Львівська і ми дуже раді тим успіхам та прогресам, які відбуваються в Львівській області. Робота в робочій групі також активно і успішно просувається вперед. І це означає, що Львів має всі передумови для того, щоб просуватися не лише в рамках цього завдання, але і ширшого проекту Світового банку пов’язаного із повною реєстрацією та інвентаризацією державних земель», - зазначив куратор Програми «Прозоре управління земельними ресурсами в Україні» Клаус Дайнінген.

«Я дякую за позитивні очікуванні від нашої співпраці і я б дуже хотів, щоб Львівщина брала участь у продовженні Проекту Світового банку. І для цього звичайно треба показати добрі результати під час роботи. Коли ми стартували із проектом то поставили для себе два завдання: бути найкращими і продемонструвати прогрес, та бути прикладом, який можна мультиплікувати на інші території. Вірю, що ми успішно рухатимемо у цьому напрямку», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Ми повністю завершили дистанційне зондування землі по території Львівської області і по інших областях. Фактично зараз вносимо останні корективи. Ми б хотіли цю інформацію поєднати на рівні кожної земельної ділянки, щоб було зрозуміло, які землі обробляються без документів, як вони обробляються. Цікавою була б також інформація, якби люди бачили як використовується ділянка, яку виставляють на аукціон, яка її реальна продуктивна вартість і це в свою чергу буде покращувати процедуру аукціонів»,- розповів керівник Програми «Прозоре управління земельними ресурсами в Україні» Денис Нізалов.

Зазначимо, що завданням програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» у Львівській області є забезпечення технічної, аналітичної, методологічної та консультативної допомоги власникам сільськогосподарських земель, фермерам, територіальним громадам, органам влади у напрямку прозорості земельних ресурсів, сприяння наповненню Земельного кадастру та Реєстру прав, ефективного управління земельними ресурсами.

Пілотною громадою Проекту на території Львівщини стала Давидівська ОТГ. Тут проводять кадастрові та картографічні роботи. У подальших планах – поширення та застосування Програми на території всіх районів Львівщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора