Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наш вибір – легальна зайнятість!

Дата: 13.07.2017 14:48
Кількість переглядів: 661

Фото без описуІснування «тіньового» працевлаштування – це важливий недолік в нашому суспільстві. На жаль, трудові відносини між працівниками та роботодавцями не завжди відповідають нормам та вимогам чинного законодавства: іноді працівники не оформлені на роботу офіційно, чи і зовсім працюють без оформлення трудового договору.

У вівторок, 11 липня, в приміщенні Сколівського РЦЗ відбувся профінформаційний семінар під назвою «Легальна зайнятість» на якому була присутня Головний державний інспектор Головного управління Держпраці у Львівській області Ольга Сироїжко. Завдяки проведеному семінару клієнти служби зайнятості дізнались про головні соціальні ризики та негаразди, на які погоджується особа, що отримує зарплату в конвертах. Серед них і відсутність права на оплачувану відпустку, іноді праця без вихідних та без додаткової оплати праці, відсутність права на достроковий вихід на пенсію, втрата можливості отримати страхові виплати у разі травмувань чи професійних захворювань та ряд інших. Ольга Сироїжко детально розповіла про головні види шахрайства, які можуть використовувати недобросовісні роботодавці, зокрема найбільш поширений – це так зване стажування, або випробувальний термін, який іноді не оплачують, або і зовсім не беруть особу на роботу. Також, іноді вражає і те, що самі особи не цікавляться про особливості трудових відносин між ним та роботодавцем, та не приділяють особливого значення оформленню всіх необхідний документів.

Під час семінару безробітні ознайомились з порядком укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту. Ольга Сироїжко під час заходу надала роз’яснення присутнім про порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди. Впродовж виступу, безробітні дізнались багато прикладів, з якими державний інспектор зустрічалася у своїй практиці, щодо порушень та незахищеності громадян під час легальної та нелегальної зайнятості.

Сколівський районний центр зайнятості, закликає, не погоджуватись на зарплату «в конвертах», адже офіційна праця, це наше гарантоване успішне майбутнє!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора