Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мирну акцію протесту провели лісівники

Дата: 28.11.2017 14:45
Кількість переглядів: 673

Фото без описуФото без описуСьогодні, 28 листопада, на майдані Незалежності м.Сколе відбулась акція протесту працівників державних лісогосподарських підприємств та національного природного парку у зв'язку з схваленням 15 листопада 2017 року Кабінетом Міністрів України "Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року". Основними гаслами учасників мирної акції були: «Не дамо знищити лісову галузь», «Реформи - так, знищенню галузі — ні!», «Ні концесії в лісовій галузі», «Ні лісовому нафтогазу».

 Під час акції виступили голови профспілкових комітетів лісових господарств, а також голова Сколівської районної ради  та перший заступник голови  Сколівської райдержадміністрації. Зокрема, керівники району повідомили про скерування відповідних звернень до Кабінету Міністрів України та Львівської обласної ради, відзначивши: «Зважаючи на велику залісненість Сколівського району, державні лісогосподарські підприємства є пріоритетними у забезпеченні фінансово-економічної політики району, а також є основним джерелом постачання сировини для роботи місцевих деревообробників. Стратегія сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року» потребує обговорення в трудових колективах, з обов'язковим врахуванням фахових пропозицій кожного регіону. В тому числі - працівників лісового господарства нашого гірського краю, адже вони, окрім зазначеної діяльності, виконують важливі водорегулюючі та рекреаційні функції. Крім того Стратегією не визначено порядок функціонування природно-заповідних установ».

На завершення акції зачитано звернення лісівників Сколівщини до Кабінету Міністрів України, Львівської обласної ради  з проханням не допустити реалізації Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року без широкого публічного обговорення з громадськістю, зацікавленими сторонами та врахування їхніх пропозицій та зауважень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора