Виробники отримали практичну допомогу стосовно безпечності продуктів харчування
Про нове харчове законодавство, офіційний контроль операторів ринку, права та обов’язки компетентного органу і операторів ринку розповіли сьогодні, 17 травня, виробникам продуктів харчування Львівської, Рівненської, Волинської та Закарпатської областей під час семінару.
Захід організував департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України і Проектом Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».
У вітальному слові директор департаменту Наталія Хмиз зазначила, що впровадження виробниками продуктів харчування принципів системи НАССР, - це, перш за все, додаткові гарантії безпеки та якості продукції для споживача, захист його прав, а також відповідальність виробника перед споживачем.
Представники проекту ознайомили присутніх з основними принципами українського харчового законодавства, надали роз’яснення щодо окремих положень законодавства, процедури проведення аудитів та інспекцій, прав та обов’язків операторів ринку і представників компетентного органу.
Крім того, слухачам розповіли про впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, наголосивши на його перевагах для споживачів та операторів ринку.