Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Львівщина та Фінляндія розвиватимуть співпрацю у галузі енергоефективності та торгівлі, - зустріч в ОДА

Дата: 04.04.2017 14:35
Кількість переглядів: 173

Львівська область та Фінляндія планують розширити економічну співпрацю. Основними напрямками для розвитку відносин стануть енергоефективність, відновлювана енергетика, альтернативні види палива, торгівля, освіта та ІТ-технології.

Це сьогодні, 4 квітня, обговорили на зустрічі голова Львівської ОДА Олег Синютка та Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні Юха Віртанен.

Голова ОДА привітав гостя зі 100-річчям незалежності Фінляндії, а також 25-ю річницею відновлення дипломатичних відносин між Україною та Фінляндією. «Вітаю у Вашій особі весь фінський народ. Дякую також за підтримку незалежності і цілісності нашої країни», - зазначив він.

Олег Синютка відмітив значне пожвавлення економіки на Львівщині впродовж останнього часу: «Лише минулого року в області ми відкрили 50 підприємств, а вже цьогоріч відкриваємо по два підприємства щотижня».

За його словами, лише вчора у Буську відкрили підприємство із нідерландськими інвестиціями «Галіція Грінері», а вже цього четверга відкриють ще одну фабрику у Радехові. І такий графік розпланований щонайменше до травня. Олег Синютка також звернув увагу, незважаючи на такі успіхи, область досі не має жодного підприємства із фінськими інвестиціями.

«Цифри, які ви наводите, вражаючі. І я переконаний, що ми обов’язково повинні мати спільні інтереси у напрямку інвестицій», - наголосив Посол Фінляндії Юха Віртанен. Він також відзначив, що метою візиту є, насамперед, підтримка та розвиток торгівельних стосунків між обома країнами.

Серед потенційних галузей для подальшої співпраці, посол назвав паливно-енергетичний сектор, зокрема розвиток біоенергетики, освіту, ІТ-проекти. Відзначимо, що у складі іноземної делегації також були представники компаній, котрі вже працюють в Україні і мають намір розвивати свій бізнес на Львівщині. Серед них – компанії, що працюють у галузі інвестування, хімічної промисловості, харчування, страхування бізнесу, машинобудівній галузі.

Олег Синютка також запевнив гостей, що сьогодні Львівщина є безпечним регіоном для інвестицій. «Підтвердженням цього є те, що іноземні компанії в області сьогодні активно працюють над розширенням свого виробництва, - додав він. - Ми пропонуємо вам ті втрати, які Фінляндія несе через розрив торгівельних стосунків із Росією, компенсувати тут в Україні, і зацікавлені у пожвавленні економічної співпраці».

Юха Віртанен також розповів про наміри щодо призначення почесного консула Фінляндії в Україні. За його словами, саме Львів може стати найкращим містом для цього.

На завершення розмови голова ОДА також запропонував панові Послу організувати на території області урочисті заходи з нагоди 100-річчя незалежності Фінляндії. «Ми з радістю підтримаємо таку ініціативу», - сказав Олег Синютка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора