Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Золочівському районі прозвітували за рік роботи

Дата: 16.03.2018 14:24
Кількість переглядів: 103

Фото без опису Сьогодні, 16 березня, відбувся публічний звіт голови Мостиської райдержадміністрації про виконану роботу у 2017 році. Основні зусилля районної державної адміністрації були спрямовані на виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку району, наповнення дохідної частини бюджетів усіх рівнів, здійснення соціального захисту населення.

Участь у звіті взяв голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Зокрема, прозвітували про інвестиційні проекти, зростання дохідної частини бюджету, а також про реалізаціїю районної Програми підтримки агропромислового розвитку. Відтак, У 2017 році промисловими підприємствами реалізовано продукції на 938 млн. грн., що на 300 млн. грн. або на 50% більше у порівнянні з попереднім роком.  У 2018 році завершиться реалізація ще майже десяти інвестиційних проектів. Після реалізації проектів буде створено понад   150 нових робочих місць. Політика відкритих дверей щодо інвесторів у аграрний сектор забезпечила використання 100% орних земель.

У структурі посівних площ  зернові  культури становили 49,2%, технічні культури – 38%, картопля – 8%, кормові – 3%.

На розвиток економіки району впродовж 2017 року спрямовано 276 млн. грн. капітальних інвестицій. На одиницю населення обсяг капітальних інвестицій збільшився на 52%.

Також під час звіту зосередили увагу на стабільному функціонуванні системи освіти, охорони здоров'я, культури, фізичної культури і спорту. 

За рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку розпочато реконструкцію Народного дому з влаштуванням шатрового даху у с. Червоне, освоєно 1 млн. 230 тис. грн. Завершення проекту планується у 2018 році.

У минулому році освоєно 4,8 млн. грн. коштів міжнародної технічної допомоги та завершено реалізацію 5 проектів.

Поряд з нарощенням інвестицій у розвиток соціальної інфраструктури зберігається позитивна динаміка у розвитку житлового будівництва.

У 2017 році через систему "Prozorro" відбулося 260 закупівель, що майже у 3 рази більше, ніж у 2016 році.

У минулому році придбано будинок для трьох осіб з числа дітей-сиріт у с. Стадня та квартиру в м. Глиняни для однієї особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування. В цілому на придбання житла використано майже 500 тис. грн. бюджетних коштів. У 2018 році заплановано забезпечити житлом 8 осіб з трьох родин  та збудувати дитячий будинок сімейного типу у м. Золочеві.

Для покращення умов навчання та зміцнення матеріальної бази закладів освіти у минулому році освоєно 4,9 млн. грн. бюджетних коштів. Проведено капітальні ремонти Золочівського економічного ліцею, загальноосвітніх шкіл №1, №2 та №3 м. Золочева. В 15 освітніх установах впроваджено енергозберігаючі заходи та замінено понад 500 віконних та дверних блоків.

З метою покращення матеріально-технічного стану закладів охорони здоров'я в минулому році  проведено ремонтні роботи на 4,5 млн. грн., зокрема за кошти районного бюджету виконано робіт на 3,5 млн. грн. Реалізовуючи Урядову програму "Доступні ліки", використано  1 млн.48,4 тис. грн., що дало можливість 24772 особам отримати лікарські засоби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора