Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Професіографічна екскурсія-як допомога у виборі професії

Дата: 25.10.2018 14:22
Кількість переглядів: 513

Фото без описуПроблема молодіжного безробіття як ніколи актуальна для нашого сьогодення. Левову частку від не працевлаштованих громадян займають особи віком від 18 до 35 років, а це фактично найбільший кадровий потенціал всієї країни. Значна частина безробітної молоді – це випускники вищих навчальних закладів, котрі на жаль, не зможуть працевлаштуватись за набутою професією, і як наслідок з часом втратять свою кваліфікацію. Важливою першопричиною цього врай негативного явища – є неналежне ставлення до питання профорієнтації ще зі шкільної парти.

Зазначимо, що профорієнтація – наукова дисципліна, яка допомагає людині обрати свою майбутню професію з урахуванням всіх її здібностей, потреб і бажань; це система заходів котрі допоможуть обрати сферу професійної діяльності та запобігти проблему безробіття в майбутньому. На жаль, проблемі профорієнтації населення не надано належного рівня, та втрачено її важливість.

Одним з ефективних засобів в системі  профорієнтаційних інструментів – є організація професіографічних екскурсій на те чи інше підприємство. Візит до тієї чи іншої установи, дає можливість школярам з’ясувати для себе актуальні на ринку праці спеціальності, за котрими можливе працевлаштування в майбутньому, розширити кругозір у професійному самовизначення та не помилитись з вибором професії. Так, нещодавно учні 9 - го класу Академічної гімназії м. Сколе відвідали Гірськолижник Комплекс «Захар Беркут». Під час екскурсії закладом, учні мали змогу ознайомитись з представниками професії: кухар, офіціант, адміністратор.

Людмила Глюдз,

провідний фахівець з профорієнтації

Сколівської районної філії ЛОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора