Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині розпочалися профілактичні заходи «Увага! Діти – на дорозі!»

Дата: 22.08.2017 14:21
Кількість переглядів: 590

Фото без описуЗ цієї нагоди в Головному управління поліції області відбувся круглий стіл, до якого долучилися правоохоронці, представники Департаменту освіти та науки, Служби у справах дітей, науковці та міжнародні експерти. Зокрема, доцент кафедри психології та психотерапії Українського католицького університету Анастасія Широка презентувала учасникам зустрічі результати дослідження «Ризикована поведінка дітей на дорозі», а координатор регіонального представництва Консультативної місії ЄС у Львові Матц Люнгвальд розповів про європейський досвід у подоланні проблеми дитячого дорожньо-транспортного травматизму.
Під час круглого столу йшлося також про необхідність вжиття невідкладних заходів щодо попередження випадків травмування та загибелі дітей внаслідок автопригод.


Керівник сектору ювенальної превенції УПД ГУНП у Львівській області Віктор Новачук наголосив: важливо, аби усі служби об’єднали зусилля заради вирішення проблеми дитячого дорожньо-транспортного травматизму, адже лише за 7 місяців цього року на Львівщині у результаті ДТП загинули 3 дітей та травмувалися понад 250.
Тож, з метою попередження автопригод за участю та з вини неповнолітніх, напередодні нового навчального року працівники поліції вже традиційно проводитимуть профілактичні заходи «Увага! Діти – на дорозі!».
Правоохоронці обстежуватимуть маршрути руху шкільних автобусів, здійснюватимуть посилений контроль за дотриманням вимог законодавства під час перевезення організованих груп дітей. Працівники поліції також оглянуть ділянки автодоріг і вулиць біля навчальних закладів та, у випадку виявлення недоліків, скерують відповідні приписи на їх усунення.
Вже у вересні для школярів влаштують тематичні заняття та вікторини із Правил дорожнього руху. Правоохоронці та педагоги нагадуватимуть малечі, як слід поводитися на дорозі, аби не потрапити у ДТП.
Такі комплексні профілактичні заходи триватимуть з 20 серпня по 20 вересня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора