Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

"Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки"

Дата: 21.02.2018 14:15
Кількість переглядів: 542

Фото без описуВчора, 20 лютого, у Підгородецькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся вечір-реквієм «Хто Фото без описувмирає в боротьбі – в серцях живе повіки», присвячений 4 -ій річниці вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Минуло 4 роки від тих подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Роки важких втрат, болю і випробувань. Лютий 2014 року закарбувався назавжди в пам’яті народу. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії, які впали тягарем на Україну, нині не під силу нікому.

Страшні події не змогли залишити нікого з учнів байдужими. З екрану учні спостерігали за подіями лютого 2014 року – постріли, знущання, смерть, кров. Все перемішалося… Кожен з Героїв заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя. Школярі читали поезії «Двоє на майдані», «Вони боролися за нас», «Нависли сутінки», лунали сумні пісні у виконанні Мар’яни Якимів, Дорошевич Ірини, Андрейків Уляни, Демків Ірини – «Плакала калина», «Страшна війна», «Солдатику мій», «Ми за мир».
І для нас є святим обов’язком гідно вшанувати Героїв, щоб ми пам’ятали, за що вони загинули. Хвилина мовчання… Тиша, в якій відчувався біль, смуток, скорбота. Символічна свічка пам’яті переходила з рук в руки, як данина пам’яті тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.
Та темні часи пройдуть, буде колоситися хліб, будуть сміятися діти, буде жити Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора