Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Туристсько-краєзнавчі змагання учнівської молоді Сколівщини в селі Труханів

Дата: 05.10.2018 14:10
Кількість переглядів: 559

Фото без описуВідповідно до наказу відділу освіти Сколівської райдержадміністрації від 21 вересня 2018 року №272 «Про проведення туристсько-краєзнавчих змагань учнівської молоді Сколівщини, присвячених 76 річниці утворення Української Повстанської Армії», з метою популяризації здорового способу життя засобами туризму і краєзнавства, розширення кругозору дітей та юнацтва, виховання моральних якостей та патріотизму, пропаганди дитячого туризму і краєзнавства, популяризації туристських зльотів та змагань 02 жовтня 2018 року було проведено туристсько-краєзнавчі змагання учнівської молоді Сколівщини в селі Труханів, біля підніжжя скель Довбуша на Бубнищі.

Скелі Довбуша – це німі свідки земної і людської історії. У 1981 році скелі Довбуша оголошено заповідником державного значення. Існує чимало переказів і легенд про Бубнище. В одній із них розповідається про те, що під час татаро-монгольської навали під проводом хана Батия Бубнище використовувалося ворогами як тимчасове сховище для майна, награбованого в околицях, яке згодом переправляли в Золоту Орду. Скелі Довбуша – опришківська оселя і скарбниця. Ще одна легенда твердить, що Олекса Довбуш справді перебував у Бубнищі в 1743 році і здійснював звідси набіги на магнатів із Болехова.
Фото без описуУ змаганнях брали участь 7 закладів загальної середньої освіти, а саме: Підгородецька ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник команди Лавришин Н.П.), Крушельницький НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» (керівник команди Шиян Р.І.), Корчинська ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник команди Фединишин Л.Т.), Верхньосиньовидненська ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник команди Барна Я.М.), Нижньосиньовидненська ЗОШ І-ІІ ст. (керівник команди Баран В.М.), Труханівська ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник команди Тарахомин В.В.) та Орівський ЗЗСО І-ІІІ р. (керівник команди Яворський З.І.). 
Змагання проводилися відповідно до Положення туристсько-краєзнавчих змагань учнівської молоді, розробленого методичним кабінетом відділу освіти. До програми змагань включено наступні види туристсько-спортивної та конкурсної програми: привітання команди, розкладання намету, розпалювання вогнища, приготування їжі, конкурс «Флористика», конкурс на краще виконання повстанської пісні, конкурс «Легенда про Олексу Довбуша та опришків».
Завершилися змагання урочистим закриттям та нагородженням переможців. Головний спеціаліст Сколівської райдержадміністрації Александрович І.В. нагородив грамотами переможців змагань:
- І місце - учні Труханівської ЗОШ І-ІІІ ст.;
- ІІ місце - учні Орівського ЗЗСО І-ІІІ р. та Нижньосиньовидненської ЗОШ І-ІІ ст.;
- ІІІ місце - учні Корчинської ЗОШ І-ІІІ ст..

Команди Підгородецької ЗОШ І-ІІІ ст, Крушельницького НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» та Верхньовидненської ЗОШ І-ІІІ ст. нагороджені подяками за участь у змаганнях. Методист районного методичного кабінету Корчинська М.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора