Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ятка пішохода «Мій безпечний шлях до школи»

Дата: 05.09.2017 14:03
Кількість переглядів: 4062

Фото без описуШановні батьки! Сучасний світ з його насиченістю автошляхів та вулиць повний небезпек для маленьких пішоходів. Єдиний необачний їх крок може зупинити щасливу дитячу ходу, змінивши її болем. Навчити дітей дотримуватися власної безпеки з перших самостійних кроків – обов’язок, перш за все, батьків. Пам’ятайте! Найкращим взірцем поведінки на вулицях та дорогах для дитини є безпосередньо приклад батьків. Закликаємо Вас: проводжаючи дитину до школи та зустрічаючи після уроків, наголошуйте дітям про необхідність неухильного дотримання Правил дорожнього руху; вчіть дітей орієнтуватися в дорожній ситуації; при переході через дорогу міцно тримайте дитину за руку; не виходьте з дитиною на проїжджу частину із-за транспорту, що стоїть, із-за кущів, не оглянувши попередньо дороги, - це типова помилка, і не можна допускати, щоб діти її повторювали; не дозволяйте дітям гратися поблизу доріг і на проїжджій частині вулиці; чекайте транспортний засіб тільки на зупинках; обмежте своє пересування в темний час доби та в умовах поганої видимості по проїжджій частині дороги; запізнюючись до школи, в жодному випадку не перебігайте дорогу у невстановленому місці – водій не завжди може вчасно помітити Вас та правильно зреагувати. І головне будьте прикладом для дітей у дотриманні Правил дорожнього руху. Адже життя і здоров’я Вашої дитини – у Ваших руках!

 

Пам’ятка пішохода «Мій безпечний шлях до школи»  Юний друже!

 Бути пішоходом – це дуже відповідально.

Дорожній рух – складний процес і його безпека залежить від вчинків кожної людини.

 Всі повинні суворо дотримуватися Правил дорожнього руху.

Особливо важливо вміти поводитися на вулиці, переходити дорогу і знати правила для пішоходів.

Пам’ятай! Переступивши поріг свого дому, ти стаєш учасником дорожнього руху, і від твоєї поведінки залежить твоя безпека, а нерідко - здоров’я і життя інших людей.

Бути дисциплінованим пішоходом зовсім неважко.

Кожного разу перед виходом на проїжджу частину зупинися для спостереження за рухом на дорозі, щоб переконатися у відсутності автомобілів, ніколи не перебігай проїзну частину, перетинай її по позначених пішохідних переходах або на зелений сигнал пішохідного світлофора.

При їх відсутності вибирай таке місце переходу, звідки дорога добре проглядається з усіх сторін, і в жодному випадку не грай поблизу доріг – це небезпечно!

Люби життя, адже дорога не вибачає помилок!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора