Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Львівщину з робочим візитом уперше відвідав Віце-прем’єр-міністр Республіки Польща Пьотр Глінські

Дата: 16.06.2017 12:54
Кількість переглядів: 167

15 червня, відбулась зустріч голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки із Віце-прем’єр-міністром Республіки Польща, Міністром Культури та національної спадщини Республіки Польща Пьотром Глінські.

Під час зустрічі Олег Синютка висловив подяку владі та народові Республіки Польща за підтримку територіальної цілісності, суверенітету України, євроінтеграційних прагнень нашої держави, а також співпрацю у сфері культури та реалізацію спільних проектів.

Очільник області висловив впевненість, що жодні провокації, які відбулись в минулому не вплинуть на двосторонні відносини між Україною та Польщею.

У межах зустрічі сторони обговорили низку інфраструктурних проектів, серед яких: відкриття нових залізничних сполучень між країнами та побудова автомагістралі, яка сполучить Балтику та Чорне море.

На зустрічі наголосили на важливості реалізації спільних проектів у межах реалізації програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, зокрема у сфері культури та збереження об’єктів культурної спадщини.

Окрім того, у ході зустрічі обговорили ініціативу щодо проведення досліджень українських та польських вчених щодо вивчення спільної  історичної спадщини.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка наголосив на важливості розвитку прикордонної інфраструктури, зокрема озвучив необхідність створення нових пунктів пропуску через українсько-польський кордон на території Львівської області.

Участь у зустрічі взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі, директор Центру Східноєвропейських досліджень Варшавського університету Ян Маліцкі,  представник МЗС  України у м. Львові Вячеслав Войнаровський, заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Поліна Лі, директор департаменту з питань культури, національностей та релігій  облдержадміністрації Христина  Береговська, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора