Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На обліку з усиновлення в службі у справах дітей РДА перебуває 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Дата: 05.10.2017 12:51
Кількість переглядів: 808

Фото без описуЄ в нашій країні діти, які набувають батьків двічі – народжуючись і за рішенням суду.   Так, на обліку з усиновлення в службі у справах дітей Сколівської райдержадміністрації перебуває 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують усиновлення. Кому небайдужа доля дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування хто бажає усиновити дитину, взяти дитину під опіку (піклування), створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу за більш детальною інформацією пропонуємо звернутись до служби у справах дітей Сколівської районної державної адміністрації, каб. 43, м-н Незалежності 1 м. Сколе тел. 2-19-25.

Щороку 30 вересня  Україні відзначається свято – День усиновлення. Свято співпадає із днем Віри, Надії, Любові та матері їх Софії і, мабуть, не випадково. Доброта і любов - головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти - це наша надія і наше майбутнє. Слід зазначити, що усиновлення – це не тільки вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення, а й також – дорослих, які хочуть виховати дитину. Дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їх любові та піклування.

Процес усиновлення регулюється статтями Цивільного процесуального кодексу України, Сімейного Кодексу України, постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 № 905 «Про затвердження Порядку впровадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей» та іншими законодавчими актами України.

Усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім'ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду.

Усиновлення – тема водночас і дуже особиста, і надзвичайно публічна, що визнане пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Практично усиновлення є формою влаштування дитини шляхом юридичного заміщення її функціонально деформованої біологічної сім’ї іншою. Основним завданням такого заміщення є подолання процесу «соціального відторгнення» дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, з боку суспільства, залучення її до нормального процесу природного буття, але у складі іншої сім’ї, а іноді навіть і під іншим іменем. Турбота про них – наше спільне завдання, обов’язок суспільства, держави. Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий: одні – усиновлять, інші – допоможуть дитині знайти батьків, треті – нададуть фахову консультацію тим, хто виявив бажання усиновити, або тим, хто вже усиновив.

Головні винуватці свята – усиновителі, люди, які не афішують своє милосердя, свою жертовність. Вони відкрили дитині серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло.  Спостерігаючи за їхнім життям розуміємо, що батьки-усиновлювачі здійснюють життєвий подвиг. Вони заслуговують на повагу та пошану оточуючих.

У нашому районі у 5 сім’ях проживає 6 усиновлених дітей. Відповідно до законодавства службою у справах дітей зберігається таємниця усиновлення.

В родинах усиновителів, які проживають у нашому районі, створені належні умови для повноцінного розвитку, навчання та виховання дітей, батьки добросовісно виконують свої батьківські обов’язки.

Отож, лише через засоби масової інформації ми можемо привітати усиновителів, побажати їм добра, злагоди, мудрості і терпіння. Хай у Ваших домівках завжди панують спокій і затишок. А прийняте Вами рішення про усиновлення дитини стане одним з найправильніших рішень у Вашому житті! Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть Вам у будівництві міцного довголіття власної родини!

Довідково. На обліку з усиновлення в службі у справах дітей Сколівської райдержадміністрації перебуває 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують усиновлення.
Кому небайдужа доля дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування хто бажає усиновити дитину, взяти дитину під опіку (піклування), створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу за більш детальною інформацією пропонуємо звернутись до служби у справах дітей Сколівської районної державної адміністрації, каб. 43, м-н Незалежності 1 м. Сколе тел. 2-19-25.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора