Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч з учасниками ООС в Лавочненській ЗОШ І-ІІ ст. №2

Дата: 28.11.2018 12:45
Кількість переглядів: 836

«Я н/Files/images/ato/MyCollages (10).jpgенавиджу тебе- війна!». Цією піснею розпочалася зустріч школярів та педагогів  Лавочненської ЗОШ І-ІІ ст. № 2 з учасниками ООС. Нещодавно  до нашої школи завітав наш колишній колега (сьогодні-воїн)-Іван Олексійович Тимочко з військовим капеланом 24-тої окремої механізованої бригади ім. короля Данила о. Богданом Степанюком.Також на зустрічі був присутній і колишній учасник бойових дій, сільський голова Довгенько В.І. Можна було побачити цікавість в очах наших учнів, адже розмова з військовими виявилася надзвичайно захоплюючою. Вартобуло бачити, з яким щирим, трохи наївним, але майже дорослим інтересом діти розпитували військових. Їх цікавило все: зброя, військове спорядження, життя в окопах, настрої жителів Донбасу. І головне на вустах школярів - коли закінчиться війна?

Педагог, він і на війні педагог

Військовий капелан о. Богдан Степанюк

Потримати в руках зброю(муляжі), одягнутися у військове спорядження, на хвилину стати воїном, захисником своєї держави…Чи можна це передати словами? Відповідь можна було побачити в очах наших вихованців.

/Files/images/ato/MyCollages (14).jpgХочу бути солдатом...

Іван Олексійович розповів, що війна – це зло, кров, смерть, страждання. Але всі повинні зрозуміти, що якщо Україна не буде мати свого солдата, то на її землю прийде солдат ворога. І поки вони там , на Сході, ми можемо спокійно спати в рідних домівках.

Учні із захопленням, а деякі із заздрістю, слухали розповіді військових та зізнавалися, що хочуть бути схожими на них.

Школярі також підготувалися до зустрічі. Вони написали листи солдатам, подякували Івану Олексійовичу та військовому капелану о.Богдану за приємні хвилини спілування. Гості мали змогу бути присутніми на невеличкому учнівському концерті.Приємною несподіванкою для гостей були подарунки, зроблені руками наших учасників гуртка «Оригамі». Подякувавши гостям, визволителям рідної землі, заступник директора школи Оксана Масинець звернулась до них з такими словами: « Нехай ці паперові лебідки, подаровані учнями, стануть символами вірності Батьківщині, любові до Захисників і згадкою про цю зустріч».

/Files/images/ato/MyCollages (12).jpgІ слово, і пісня, солдате, Тобі..

Директор школи Іван Осифляк щиро подякував воїнам за їхню почесну місію, за повчальний і показовий виховний урок для нашої молоді, за дух патріотизму і підсумував зустріч побажанням «Повертайтесь живими. Повертайтеся з перемогою!»

 

 

 

 

 

 

/Files/images/ato/MyCollages (15).jpgДякуємо, тобі солдате, за наш спокій!

Ми низько схиляємо голови перед своїми Захисниками, бо саме вони бережуть наш спокій.

Такі зустрічі не забуваюся ніколи, вони потрібні нашим дітям, як ковток свіжого повітря, бо спрямовані на виховання школярів в дусі патріотизму, наочно демонструють любов до рідної Землі, до Батьківщини.

 

За інформацією Лавочненської ЗОШ І-ІІ ст. №2


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора