Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головне управління Держпраці нагадує про важливість належного оформлення працівників

Дата: 25.10.2018 12:44
Кількість переглядів: 453

Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели інспекційне відвідування у ТзОВ, яке  здійснює свою діяльність у сфері оптової торгівлі та надання  логістичних послуг. Під час контрольного заходу встановлено факт укладення суб’єктом господарювання договорів цивільно-правового характеру з 52-ма фізичними особами. Проте фахівці ГУ Держпраці  встановили, що між працівниками та роботодавцем були саме трудові відносини. Відтак товариство з обмеженою відповідальністю оштрафовано на п’ять мільйонів вісімсот сім тисяч вісімсот вісімдесят  гривень.

Нагадаємо, що до порушень, які пов’язані з використанням незадекларованої праці належать: фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору; підміна трудових відносин цивільними; оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві; виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків.

До слова, з початку року Головним управлінням Держпраці у Львівській області за допуск працівників до роботи без належного оформлення оштрафовано 53 суб’єкти господарювання на загальну суму 23 663 590 грн


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора