Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

21 листопада відзначатимемо День Гідності та Свободи, 24 листопада - вшанування пам'яті жертв голодоморів

Дата: 14.11.2018 12:44
Кількість переглядів: 642

Сьогодні,  14 листопада,   під  керівництвом голови райдержадміністрації Богдана Янка та голови районної ради Миколи Романишина відбулось  засідання організаційного  комітету  щодо відзначення  Дня Гідності та Свободи, а також  вшанування Дня пам’яті жертв Голодоморів. Зокрема,  районні заходи  з нагоди Дня Гідності  та Свободи  розпочнуться   21 листопада  2018 року  о 09.30 год.  проведенням  віче на  майдані Незалежності  м.Сколе, відтак  учасники  урочистостей пройдуть  пам’ятною ходою  до могили Героя України, Героя Небесної Сотні  Олега Ушневича, де відбудеться  покладання квітів та  поминальна панахида. Заходи по вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні  відбудуться в суботу, 24 листопада 2018 року,  о 15.00 год. в Районному народному  домі "Бескид". Пам’ятна програма  включатиме  літературно-поетичну композицію «Дзвони пам’яті», хвилину мовчання,  традиційну ходу до пам’ятника Тарасові Шевченку,  поминальну панахиду  та акцію «Засвіти свічку» на площі Тараса Шевченка.

 

Указом Президента України від 13 листопада 2014 року з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору 21 листопада  визначено в Україні Днем Гідності та Свободи.

 Відповідно  до Указу Президента України від 21 травня 2007 року № 431/2007  установлено День пам'яті жертв голодоморів, як  щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора