Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Група експертів політологічних центрів США перебуває на Львівщині

Дата: 09.06.2017 12:32
Кількість переглядів: 152

Фото без описуУ межах візиту до Львівської області експерти політологічних центрів США на чолі з президентом Американської ради зовнішньої політики Германном Першнером поспілкувалися з головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою. Сторони обговорили стан проведення реформ, децентралізацію, залучення інвестицій у Львівщину та соціально-економічну ситуацію в країні.

На початку зустрічі Олег Синютка в особі Германна Першнера подякував усьому американському народу за допомогу і підтримку, яку відчуває наша країна в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність. «Ми сьогодні на Сході країни воюємо не тільки за територію, а й за ваші та наші спільні цінності», - наголосив, звертаючись до гостей, очільник області.

Голова Львівської ОДА також розповів про спільні тренування військовослужбовців з України і країн НАТО на Яворівському полігоні, а також акцентував на важливості ухвалення рішення американським урядом щодо надання Україні летального оборонного озброєння в контексті російської агресії.

Відповідаючи на запитання експертів стосовно потенційних напрямків інвестування у Львівщину, Олег Синютка зауважив, що галузі інфраструктури, альтернативної енергетики, деревообробки, а також промисловість, зокрема нафтогазова очікують на інвесторів. «Я просив би, щоб від Вас пішов сигнал американському бізнесу, що на Львівщині – безпечно, а інвестувати в нашу область – дуже вигідно», - сказав він.

Президент Американської ради зовнішньої політики акцентував, що зустрічі з українцями є дуже важливими для нього, оскільки він таким чином отримує більше знань і аргументів, щоб переконливіше відстоювати позиції України. «Я завжди вірив у те, що чим більше американців буде знати про Україну, тим сильнішою буде позиція вашої країни в світі», - заявив Германн Першнер.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора