Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині стартував пілотний проект Міжнародної організації праці

Дата: 01.06.2017 12:22
Кількість переглядів: 151

Фото без описуДержавна служба України з питань праці спільно з Міжнародною організацією праці впродовж квітня – серпня 2017 року проводить пілотну інспекційну кампанію щодо виявлення фактів незадекларованої праці у чотирьох областях України, зокрема і на Львівщині.

Пілотну інспекційну кампанію проводять для поширення діяльності Держпраці (в частині інспекції праці) на неформальну економіку. Ця робота здійснюватиметься на основі співпраці з іншими органами державної влади та соціальними партнерами.

Основною метою проекту є не лише виявлення фактів неофіційного працевлаштування, але й з’ясування причин, які його зумовлюють.

Насамперед, Головне управління Держпраці у Львівській області проводитиме інформаційну складову Пілотної інспекційної кампанії, яка передбачає роз’яснювальну роботу з інформування роботодавців, працівників та інших груп населення про намір проведення інспекційної кампанії та виділення певного часу на те, щоб роботодавці та працівники  оформили належним чином трудові відносини.

Також реалізовуватиметься інспекційний блок, в межах якого проводитимуть інспекційні відвідування підприємств галузі будівництва та сфери торгівлі для виявлення фактів незадекларованої праці.  Для інспектувань обрали  саме такі галузі, оскільки, як показали дослідження, на Львівщині переважає нелегальна зайнятість саме у будівництві та у сфері торгівлі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора