Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В м. Сколе відбулись заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2018 12:18
Кількість переглядів: 517

Фото без описуРозпочались урочистості  з нагоди Дня Гідності та Свободи  пам’ятнимФото без опису віче   та патріотичною літературно-пісенною  композицією на майдані Незалежності  м.Сколе. «Гідність – це поняття моральної свідомості, а також категорія моральної Фото без описуетики, яка  означає особливе моральне ставлення людини до самої себе.  Бути патріотом значить не відокремлювати свою особисту гідність від гідності за свою державу. Це значить поважати і любити  не тільки те, що є в тобі, але й все те, що навколо тебе. Твоя країна. Твоя колиска. Твоя відповідальність. І для нас є святим обов’язком гідно  шанувати Героїв, котрі відділи свої життя у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави. Доля України в руках народу, в доблесті героїв, у діяннях патріотів, в нашій єдності…», - зазначила  в урочистому виступі вчитель історії Сколівського  ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 Галина Канінець.

Фото без описуНастоятелі місцевих храмів  помолились  Молитву за Україну.

 

 

 

 

 

Фото без описуВідтак учасники заходу пам’ятною ходою вирушили до могили Героя  України, Героя Небесної Сотні Олега Ушневича.

 

 

 

 

Фото без описуКерівництво району та міста, представники установ, організацій,  громадськість  та  учнівська молодь міста, вклонились Герою Небесної Сотні, поклавши квіти  до  місця його вічного спочинку.

Поминальну панахиду за Олегом Ушневичем і  всіма загиблими  Героями Небесної Сотні  та  захисниками України, які віддали  своє життя за волю, свободу і незалежність Батьківщини, біля могили Героя України  Олега Ушневича, відслужили настоятелі храмів м.Сколе о.Віктор Коцеміра, о.Володимир Борис, о.Юрій Хамуляк та о.Володимир Мисів.

Фото без описуЗавершено пам’ятний захід спільним виконання Державного гімну України.

Довідково:  Указом Президента України від 13 листопада 2014 року з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору 21 листопада  визначено в Україні Днем Гідності та Свободи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора