Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Львові триває IІ Всеукраїнський Форум сталого розвитку громад

Дата: 10.03.2017 12:13
Кількість переглядів: 200

10 березня, у конференц-залі готелю "Львів" відбувається IІ Всеукраїнський Форум сталого розвитку громад "Людський потенціал: люди, що змінюють світ". Участь у ньому взяла заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Маріанна Вільшинська.

Говорячи про актуальність Форуму, Маріанна Вільшинська наголосила на потребі розвитку людського потенціалу для забезпечення сталого розвитку України, зокрема Львівщини.

Представники територіальних громад та громадські лідери з усієї України впродовж Форуму обговорять питання людського потенціалу у контексті сталого розвитку. В інтерактивному форматі обміняються досвідом щодо практичних дій розвитку громад, та практики формування стратегій громад.

Мета Форуму: об’єднати представників органів місцевого самоврядування (ОТГ) та громадських діячів, для обговорення викликів для людського потенціалу з метою сталого розвитку громад. 

Організатори Форуму: Громадська організація "Реформи разом» у партнерстві з Асоціацією об’єднаних територіальних громад України, ГО "Центр "Жіночі перспективи" і Львівською обласною державною адміністрацією та за підтримки Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень у м. Львові.

Довідка:

У січні 2016 року успішно відбувся Перший Всеукраїнський Форум сталого розвитку "Перспективи сталого розвитку громад", в результаті якого були вироблені критерії для оцінювання прогресу у сталому розвитку громади. Його учасниками стали 228 осіб. Під час Форуму також підписано меморандум співпраці між громадськими організаціями з 17-ти областей України. У рамках цього меморандуму у серпні 2016-го відбувся круглий стіл на тему "Перешкоди у розвитку об’єднаних територіальних громад Львівщини". Схожі заходи також провели й в інших областях України.

Упродовж 2016 року ГО "Реформи разом" продовжувала працювала із громадами Львівської області, реалізовуючи проект "Розвиток громад Львівщини". Відбулось ряд зустрічей з громадами, завдяки яким 8 громад Львівщини створили стратегічне бачення розвитку своїх громад. Отримані результати проекту свідчать, що окрім необхідності стратегічного планування життєдіяльності громад, перед ними стоїть чимало викликів, одним із котрих є розвиток людського потенціалу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора