Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В МінАПК представили результати французького проекту, що реалізується на Львівщині

Дата: 27.01.2017 12:13
Кількість переглядів: 241

У вівторок, 24 січня, у Міністерстві аграрної політики та продовольства України презентували результати проекту "Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області". Про це повідомили у департаменті  агропромислового розвитку ЛОДА.

Зазначимо, Львівську область обрали пілотною територією для впровадження вищезгаданого проекту. Його реалізовує Посольство Франції в Україні, Агентство з розвитку міжнародного співробітництва в галузі сільського господарства та сільської місцевості (Франція) з метою підтримки України у впровадженні європейської системи географічних зазначень згідно Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Для Львівщини виробництво високоякісної продукції, у тому числі з традиційними рецептами або географічними зазначеннями, які створюють додаткову вартість, є перспективним напрямком виробництва для малого та середнього фермера чи переробника, - зазначила заступник директора департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Людмила Гончаренко. - Аналіз у рамках проекту показав, що такі регіональні продукти як мед, бринза, квасоля Ясько мають високий потенціал щодо отримання географічних зазначень".

За її словами, наступними кроками у рамках проекту має бути робота з виробниками для підтримки та супроводу колективних дій з валоризації та комерціалізації їх продукції, розвитку відповідних технологій переробки, напрацювання спільно з міністерством необхідних змін до законодавчих актів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора