Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Школа молодого філолога – творче об'єднання молодих учителів

Дата: 22.03.2018 12:11
Кількість переглядів: 478

Фото без описуЩоб досягнути успіху у професійній діяльності, молодому педагогу необхідно Фото без описувчитися та набувати досвід. Саме тому в нашому районі створена та функціонує протягом уже кількох років Школа молодого філолога, яку очолює досвідчений вчитель української мови та літератури Верхньосиньовидненської ЗОШ І-ІІІ ст. Руслана Мішак.  Школа молодого філолога – це творче об'єднання молодих учителів, кожен з яких прагне досягти вершин педагогічної майстерності.

Молоді спеціалісти відвідують навчальні заняття, уроки та заходи досвідчених учителів-наставників, беруть також активну участь у методичній роботі. Так, 14 березня 2018 року на базі Тухлянського НВК «СЗШ-гімназія» відбулося ІІ засідання Школи молодого філолога. Учителі побували на відкритому уроці української літератури «Камінний хрест» – психологічне розкриття теми еміграції. Поняття про експресіонізм. Історична основа твору. Багатозначність символічних образів» (10 клас). Урок провела творчий, талановитий вчитель Оксана Грабовська. 
Досвідом своєї роботи із проблеми «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках української мови та літератури» поділилася із молодими колегами Мирослава Яблонська, вчитель української мови та літератури Либохорівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ».
Олександра Храмченко, методист відділу освіти, розповіла вчителям про особливості уроку як форми організації компетентнісного навчання. Вона провела майстер-клас «Використання технології «Метод шести капелюхів мислення».
Саме підготовка та участь у роботі Школи молодого філолога змушують як досвідченого, так і молодого вчителя детально ознайомитися із відповідною науково-педагогічною літературою, передовим досвідом з окремих питань, засвоїти нові методи та прийоми навчальної роботи. 
Школа молодого філолога – це важлива сходинка до професійного зростання молодих педагогів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора