Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Таборове літо пластунів

Дата: 18.09.2017 12:07
Кількість переглядів: 700

Цього літа сколівські пластуни побували в трьох різних таборах. Зокрема, з 5 до 15 липня проходив окружний вишкільний військово-патріотичний табір «Звитяга». Відбувався він на Івано-Франківщині поблизу м.Болехів в урочищі «Лисий Потік». З-понад півсотні учасників було й 11 сколівських пластунів. Там скаути будували різні таборові споруди: щоглу, браму, кухню, душ, стійкову вишку, лятрину, дошку оголошень. Кожен день розпочинався молитвою, далі була ранкова руханка, пробіжка 1,5 км, які учасники долали за 5 хв. Проводили різні заняття-гутірки: з картографії, в'язання вузлів, історії Запорізької Січі тощо. Найбільше дітям сподобалося скелелазіння.

Цікавим був день самоврядування. Проводились також різні ігри — «Вовче коло», «Коди», «Горю!», «Дракончики», «Турецька наречена», «Стінка на стінку», «Веселий каримат». Припали всім до вподоби тематичні ватри з піснями, особливо на Івана-Купала. Незабутні враження залишились від мандрівок на Скелі Довбуша і на Цапове Каміння. Побували на Службі Божій в Гошівському монастирі, туди пішки йшли 6 км. Серед теренових ігор найбільше запам'ятались «Козаки-розбійники» і «Лисячий біг». Неабияк дисциплінували дітей нічні алярми. Веселим та оздоровлюючим було щоденне купання в річці.

Мандрівний табір «Top mountains» проходив з 1 по 8 серпня. Розпочали пластуни свій маршрут в селі Мислівка Долинського району Івано-Франківської області. На своєму шляху здолали вершини багатьох гір. Зокрема, Яйко Ілемське, Молода, Грофа, Попадя, Мала Попадя. А гору Паренки обійшли красивим траверсом. Всі гори знаходяться в Українських Карпатах у масиві Горгани. Спустились з гір в селі Осмолода. Всі 9 учасників мандрівки ночували в туристичних притулках на полонині Плісце та під горою Мала Попадя. Хоча в останній день маршруту потрапили під зливу, однак гарний настрій і незабутні враження від карпатських краєвидів залишаться в мандрівників надовго.

Двоє пластунів зі станиці «Сколе» брали участь у польсько-українському, харцерсько-пластовому таборі «Бартошіце», який відбувався з 20 до 30 липня в Польщі поблизу міста Ольштин, яке є столицею Вармінсько-Мазурського воєводства. В ньому було 160 учасників. Після ранкової руханки та сніданку на поляні біля озера Кім відбувались різні цікаві ігри, естафети, біг з перешкодами, перетягування канатів. Найвеселішим було кидатись сухими фарбами, після чого всі були схожі на кумедних кольорових персонажів мультиків. Додавало сил та енергії купання в озері.

Вивчали коди для шифрування слів. Дівчата плели віночки, а хлопці робили їм перстені з різних рослин. Прогулювались 12 км навколо озера. Щодня відбувались походи в різні цікаві місця. Зокрема, були в канатному центрі, де вчились спритно лазити на канатних мотузках. Побували на фермі, де розводять коней-скакунів. Бачили їхні тренувальні забіги разом з вершниками. Цікавим був майстер-клас з малювання фарбами різних кольорових малюнків-тату на тілі. Крім того, вивчали польську мову, вчили різних пісень. Також скаути були задоволені смачним триразовим харчуванням. Всі діти з нетерпінням очікують нових таборів та цікавих пластових акцій.

Запрошуємо активне юнацтво долучатися до Пласту. За інформацією звертатися до пластунів зі Сколівської академічної гімназії Назара Шкрібинця (6-А кл) та Остапа Лесишина (7-Бкл).

Марта ІЛЬНИЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора