Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Профілактика та недопущення африканської чуми свиней, - засідання комісії при Львівській ОДА

Дата: 03.04.2017 12:07
Кількість переглядів: 158

Фото без описуПро виконання заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней (АЧС) на територію Львівської області йшлося сьогодні, 31 березня, під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Львівській ОДА під керівництвом першого заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського.

На початку наради, звертаючись до присутніх, Ростислав Замлинський наголосив, що Львівщина – єдина область в Україні, де не зафіксовано жодного випадку захворювання на Африканську чуму свиней. «І в цьому є заслуга як фермерів, так і відповідних служб. – Говорить посадовець. - Наше спільне завдання зберегти цю тенденцію, убезпечити фермерські та приватні селянські господарства, представників більшого бізнесу від випадків захворювання на АЧС».

Під час засідання проаналізували план спільних оперативних дій (заходів) між причетними службами, у разі виникнення підозри, підтвердження діагнозу та недопущення розповсюдження африканської чуми свиней у Львівській області.

Крім того, обговорили необхідність вжиття інформаційних заходів, зокрема підготовку відеороликів та буклетів про АЧС.

«Питання недопущення африканської чуми свиней – це питання не тільки економічного і соціального характеру, а ще й безпеки – державницького підходу до безпеки на окремо взятій території», - резюмував Ростислав Замлинський.

Варто зазначити, що у засіданні комісії взяли участь директор департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталія Хмиз, представники Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини, районних держадміністрацій, ГУ Національної поліції та безпосередньо підприємства галузі.

Нагадаємо, що для недопущення збудника АЧС на територію області діє «Комплексний план заходів щодо попередження занесення збудника АЧС на територію Львівської області». Аналогічні документи розроблені в районах і свиногосподарствах. Він передбачає інформаційно-роз`яснювальну роботу, дослідження та відбір патматеріалу, вжиття заходів для запобігання торгівлі сировиною та харчовими продуктами тваринного походження у невстановлених місцях і на стихійних ринках тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора