Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про реалізацію програм по енергозбереженню на Сколівщині

Дата: 19.11.2018 12:06
Кількість переглядів: 480

Фото без описуДля населення Уряд розробив низку програм з енергозбереження, які допоможуть платити менше за житлово-комунальні послуги.  Зокрема, для населення та ОСББ діє розроблена Держенергоефективності та запроваджена Урядова програма «теплих кредитів». Програмою передбачено відшкодування з Держбюджету у таких розмірах:

20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб;

35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб - власників приватних будинків;

40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн. в розрахунку на одну квартиру) для ОСББ/ЖБК, як юридичних осіб, для загальнобудинкових заходів.

 А обласна Програма енергозбереження для населення Львівщини на 2017-2020 роки погашає відсотки за користуванням кредитом, а саме для Сколівського району 10% на погашення відсоткової ставки за користування кредитом.

По районній Програмі енергозбереження для населення Сколівщини на  2017-2020 роки дофінансовується  погашення відсоткової ставки, а саме 5%.

Мешканці Сколівського району самі вибирають той чи інший товар, беручи при цьому рахунок та йдуть в банк , де оформляють кредит і справно його сплачують. Відповідно  в банку йому мають запропонувати всі програми енергозбереження, які діють у районі.

Сколівський Ощадний банк та кредитна спілка «Вигода» - фінансові установи, з якими заключено договори про співпрацю.

На сьогоднішній день у 2018 році 279 мешканців Сколівщини скористалися привабливими умовами надання кредитів на енергозбереження. Їм уже виплачено 87,1 тис.грн  тільки з районного бюджету на погашення відсоткової ставки.

Всі вищеперераховані програми діють та дають населенню Сколівщини унікальну можливість значно здешевити свої витрати на енергоносії.

 Відділ  розвитку інфраструктури,

ЖКГ та капітального будівництва


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора