Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Архітектори країн Вишеградської четвірки поділились досвідом територіального планування

Дата: 03.04.2017 12:00
Кількість переглядів: 172

У п'ятницю, 31 березня, архітектори та міські планувальники країн Східної Європи та Вишеградської четвірки у Львові поділились досвідом підходів стратегічного територіального планування у своїх країнах.

У межах конференції «Територіальне планування у країнах V4 та Східного партнерства ЄС: досвід, успіхи та виклики» представники Словаччини, Чехії та Польщі, Грузії та України розповіли про успіхи та виклики у територіальному плануванні, а також його внесок у розвиток територій.

Зокрема, учасникам заходу представили результати проекту "DETLUP: розвиток через територіальне планування". Він стартував у 2015 році та завершиться за місяць. В Україні його реалізовували на території Львівщини, Закарпаття, Івано-Франківщини та Вінниччини. Спрямований на покращення знань місцевих і регіональних органів влади, проектантів, планувальників та неурядових організацій з територіального планування для успішного економічного і соціального розвитку.

Про процес територіального планування в Україні розповіла т.в.о директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук. "Планування територій в Україні здійснюють на трьох рівнях: державному, регіональному та місцевому шляхом розроблення відповідних схем та генеральних планів населених пунктів. До слова, на сьогодні, також передбачені зміни у плануванні у зв'язку із реформою децентралізації", - зазначила вона.

Розповіла Оксана Ткачук детально і про схему планування Львівської області. "Схема планування області визначає проходження двох міжнародних транспортних коридорів на території області, розвиток рекреаційного потенціалу Карпатського регіону. Також у найближчих планах — розроблення спільного плану розвитку прикордонних територій між Україною та Польщею".

Також т.в.о. директора департаменту розповіла учасникам конференції про створення інформаційного порталу містобудівного кадастру. Він дає можливість громадськості переглянути матеріали містобудівної документації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора