Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всі підприємці, що здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, повинні застосовувати РРО

Дата: 14.03.2018 11:59
Кількість переглядів: 446

Фото без описуСколівське відділення   Стрийської  ОДПІ  ГУ ДФС у  Львівській області нагадує, що постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 р. № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Постанова №1336), із змінами та доповненнями, затверджено перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік).

Відповідно до внесених Постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 р. № 984 змін до Постанови № 1336, останню доповнено пунктом 21, відповідно до якого дія цієї постанови не поширюється на суб'єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами.

Також згідно з внесеними змінами до пункту 1 Переліку дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій суб’єктам господарювання у сфері роздрібної торгівлі продовольчими товарами (крім підакцизних товарів), що здійснюється фізичними особами-підприємцями, які сплачують єдиний податок.

Таким чином, з 20 грудня 2018 року здійснення роздрібної торгівлі пивом у пляшках і бляшанках за умови відсутності продажу інших підакцизних товарів фізичними особами – підприємцями, які сплачують єдиний податок, без застосування РРО з використанням РК та КОРО, не передбачено.

На думку Регуляторно-правового департаменту ДФС, яка викладена ним у листі від 19.02.2018 р. № 358/99-99-01-01-18, для вирішення колізії між Законом України від 19 грудня 1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», із змінами та доповненнями та Законом України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», із змінами та доповненнями, як регулюючих суміжні правовідносини, слід керуватись останнім, тобто Законом про РРО.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора