Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРАЦЮЙ В УКРАЇНІ

Дата: 12.12.2018 11:54
Кількість переглядів: 472

?????°?????? ?? ???????°??????Все більшу кількість українців приваблює робота за кордоном, а сайти оголошень рясніють багатьма пропозиціями та вакансіями, з неприродно високими заробітними платами. І відтак, кількість наших громадян, все частіше приймають рішення виїздити в інші країни. Часто за досить привабливими пропозиціями роботи, приховані прості шахраї та недобросовісні роботодавці, котрі змішують виконувати надмірний об’єм роботи та експлуатують людей. Аби не потрапити в пастку потрібно ретельно продумати все. Найголовніше для офіційного працевлаштування у чужій країні необхідно подбати про робочу візу.

Агенція, яка надає посередницькі послуги з питань працевлаштування за кордоном, повинна мати свідоцтво про державну реєстрацію суб’єкта господарської діяльності, ліцензію, видану Міністерством соціальної політики України, та договори з підприємствами чи урядовими установами іноземної країни, де ви намірені працювати.

На сайті Міністерства соціальної політики України розміщений і щомісячно оновлюється перелік ліцензованих компаній. Перевірте, чи серед оприлюднених організацій є агенція, з якою ви співпрацюєте.

Послуги фірми-посередника повинні бути безкоштовними, окрім оплати за проїзд та оформлення документів (візовий збір). Однак не за пошук роботи! Вимагання передоплати за консультацію або пересилання документів – перші ознаки нечесного агентства.

Ви маєте право знати повну інформацію про майбутнього працедавця, графік роботи, розмір оплати праці, умови проїзду та проживання, порядок медичного та соціального страхування. Переконайтеся, що договір про працевлаштування вам абсолютно зрозумілий, коректно перекладений та нотаріально завірений.

За жодних обставин не віддавайте оригінал паспорта потенційним працедавцям чи третім особам! Прохання віддати документи для збереження – це ще один індикатор, який повинен насторожити вас щодо правомірності дій керівництва фірми.

Приймайте рішення виважено, реально оцініть усі переваги та недоліки закордонних вояжів. Можливо, не варто ризикувати, нехтувати родинними цінностями, залишати напризволяще стареньких батьків, позбавляти батьківської любові діточок у гонитві за зеленою купюрою. 

Багато проблем штовхають безробітних до виїзду за кордон. На жаль багато з них не володіє інформацією про велику кількість актуальних, добре оплачуваних вакансій, котрі можуть забезпечити їм гідне життя в своїй країні.

Пам'ятайте! Нелегальний трудовий мігрант є абсолютно незахищений та безправний, він не може звернутися до офіційної влади, він випадає з легального соціуму і при настанні будь-якого інциденту, пов'язаного з травматизмом, опиняється один на один з цією проблемою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора