Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Самборі освятили пам’ятник загиблому учаснику АТО Володимиру Юричку

Дата: 04.04.2017 11:48
Кількість переглядів: 225

Фото без описуУ понеділок, 3  квітня,  в день народження Володимира Юричка, якому виповнився б 23 роки,  на кладовищі у Самборі відбулось освячення надгробного пам'ятника загиблому бійцю 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар", кавалера ордена "За мужність" ІІІ ступеня, активного учасника подій Євромайдану, активіста студентської революції в НМУ.

На урочистому відкритті й освяченні пам'ятника були присутні рідні, друзі, військові побратими Володимира, представники обласної та районної влади, а також небайдужа громадськість.

"Жоден із нас не знає, де його зупиниться життя, але кожен обирає власну дорогу, живучи на землі. Володя Юричко обрав свою – дорогу правди і справедливості, - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. - Він назавжди залишив слід в історії українського народу і у серці кожного із нас".

Зазначимо, що рішенням Самбірської міської ради від 9 вересня 2014 року ім'ям Володимира Юричка названо міську середню школу № 3,та одну із вулиць міста. Також Володимиру Юричку присвоєно звання Почесного громадянина Самбора.

Довідково.

Володимир Юричко був учасником захисту Майдану впродовж усього часу протесту, включно з подіями на вулиці Грушевського. Він був співзасновником Наукової сотні Майдану, активно брав участь у медичній акції "Медицина не мішень" із захисту медичних волонтерів від свавілля силовиків. Співорганізатор Медичної революції в НМУ імені Олександра Богомольця, керував самообороною НМУ під час проходження перевірки комісією МОЗ України.

Від травня 2014 – медик-доброволець батальйону "Айдар". Працював санітаром на передовій, пізніше – помічником кулеметника. У липні-серпні став кулеметником розвідувально-диверсійного загону. Загинув у бою з терористами 13 серпня 2014 року разом з іншими солдатами "Айдару". 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора