Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Львівщина отримає майже 65 млн грн субвенції на формування інфраструктури ОТГ

Дата: 09.06.2017 11:43
Кількість переглядів: 134

У середу, 7 червня, Уряд ухвалив рішення, яким передбачається спрямувати 1,5 млрд грн субвенції з державного бюджету в місцеві бюджети на формування інфраструктури 366 об’єднаних територіальних громад України. Зокрема, Львівщина для 22 ОТГ отримає 63 млн 118 тис грн.

Ще 3 ОТГ, які не перебували на прямих міжбюджетних відносинах станом на 1 січня цього року, претендуватимуть на державні кошти при затвердженні додаткових субвенцій на 2017 рік.

Як повідомляють у департаменті економічної політики Львівської ОДА, субвенція направлена на підвищення якості надання послуг, створення ЦНАПів, відбудову соціальних об’єктів, шкіл, дитсадочків, реконструкцію та ремонт вулиць, доріг, мостів, об’єктів водопостачання, впровадження енергоефективних заходів, закупівлю транспортних засобів тощо.

Крім того, субвенція спрямована на розбудову інфраструктури з врахуванням потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Нагадаємо, що минулого року з державного бюджету 20 ОТГ Львівщини отримали майже 46 млн грн на реалізацію 141 проекту. Усього ж в цих об’єднаних територіальних громадах у 2016 році з різних джерел фінансування реалізували 159 проектів на загальну суму – 75,3 млн грн.

Зауважимо, що станом на сьогодні на Львівщині функціонує 25 ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора