Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент: Найважливіше при перетині кордону – створення для людей комфортних умов і відчуття гордості за нашу державу

Дата: 25.05.2017 11:42
Кількість переглядів: 596

http://loda.gov.ua/cache/thumbnails/e/e144b51f36230f85d6300193ab2ce1e6_1495632796_extra_large_1495636232_613x424.76071784646_3_0.jpeg Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Волинської області провів нараду щодо створення належних умов для реалізації громадянами України права на безвізове відвідування країн Європейського Союзу на міжнародних пунктах. Учасники наради обговорили питання координації дій усіх відповідних служб та відомств щодо підготовки та запуску цього режиму, який розпочнеться 11 червня 2017 року.

«Від нас з вами залежить, щоб не було черги, щоб сервіс, який надає держава, був якісним, щоб умови при перетині кордону були комфортні, щоб митники, прикордонники, поліцейські, представники інших служб були привітними», - підкреслив Президент звертаючись до учасників наради та наголосив, що найважливішим при перетині кордону є «створення людям комфортних умов і гордості за Українську державу».

Президент зазначив, що вже пішов зворотній відлік від історичної дати і висловив впевненість, що 11 червня увійде в історію України, коли вступить в силу рішення безвізового режиму з Європейським Союзом та ще кількох країн Європи. При цьому Глава держави наголосив, що це стало можливим внаслідок повного виконання Україною взятих на себе зобов’язань та впровадження глибоких та системних реформ. Зокрема, запровадження ідентифікаційних карток, біометричних паспортів, інтегрованого управління кордонами, рішучих антикорупційних дій, досягнення прозорості державних закупівель, посилення захисту прав людей тощо. Він нагадав, що всього Україною було здійснено 144 реформи в рамках виконання плану дій щодо безвізового режиму.

Глава держави також зауважив, що попри скепсис та недовіру з боку окремих політичних лідерів безвізовий режим з ЄС дуже скоро стане реальністю. «В тому і полягають європейські цінності, що наші партнери тримають слово», - сказав Президент та підкреслив, що всі ці роки він твердо був впевнений в досягненні цієї мети.

Петро Порошенко також наголосив, що так само твердо переконаний в успіху Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС та прокоментував вчорашні дебати в Сенаті Нідерландів, які підтвердили, що «наша потужна робота була проведена ефективно і ми маємо підтримку Нідерландів», а також висловив сподівання, що в травні вдасться завершити ратифікацію і цього історичного документу для України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора