Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ОСІБ СТАРШЕ 45 РОКІВ

Дата: 03.01.2019 11:41
Кількість переглядів: 509

Фото без описуГромадяни віком старше 45 років, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, з числа інвалідів до отримання права на пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи, які не зареєстровані в державній службі зайнятості як безробітні, мають право на одноразове отримання ваучера для підтримки їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності, а також підготовки на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні на підставі виданого ваучера. 


Ваучер – це документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи у роботодавця. Перелік професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 (зі змінами).
Оплата навчання за ваучером здійснюється з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в межах видатків, передбачених його бюджетом на відповідний рік.
Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на момент прийняття рішення щодо видачі ваучера особі. У разі, якщо вартість навчання перевищує максимальну вартість ваучера, особа або роботодавець можуть здійснити оплату різниці вартості навчання в навчальному закладі.

Сколівська районна філія Львівського ОЦЗ

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора