Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легалізація заробітної плати – гідне забезпечення майбутнього

Дата: 16.02.2017 11:40
Кількість переглядів: 724

Важливою проблемою сьогодні є легалізація зайнятості населення та заробітної плати. При «тіньовій» зайнятості відбувається виплата заробітної  плати «в конвертах», що призводить до: – втрати трудового стажу при розрахунку розміру пенсії;

 – втрати  можливості  користування  державними  гарантіями  відповідно до чинного законодавства;

– відсутності внесків до фондів соціального страхування, що унеможливлює соціальний захист працівників;

– працівники втрачають право на отримання гарантованої державою відпустки, своєчасної та не нижче мінімальних гарантій в оплаті праці заробітної плати.

Працівник, який отримує зарплатню в „конверті”, виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату „в конвертах” позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Шановні громадяни! Не позбавляйте себе соціальних благ, забезпечте собі старість, не сприяйте порушенням трудового законодавства.

Шановні працедавці! Не чекайте  проведення  перевірки, своєчасно оформляйте найнятих робітників, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату. Пам’ятайте, ухилення від сплати податків в усіх проявах, у т.ч. шляхом використання нелегальної найманої праці тягне фінансову, адміністративну та карну відповідальність.

                                                                      О.Голодянка

                                                                      начальник відділу платежів до пенсійної системи

                                                                      УПФУ в Сколівському районі

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора